Fırında peynirli mantar dolması tarifi

Mantar dolması, şipşak hazırlanan lezzetli yemeklerden biridir. İster kahvaltıya, ister akşam yemeklerinin yanına yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Peki fırında peynirli mantar dolması nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla tarifi...

Ön pişirme işlemleri olmadan hazırlanan yemeklerden biri de mantar dolmasıdır. Davet sofralarında ara sıcak olarak da ikram edilebilecek bu pratik lezzet; et yemeklerinin, balığın yanında harika oluyor. Mantar yemeyen bile bu yemeğin mübtelası olabiliyor.

Fırında peynirli mantar dolması için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 8-9 adet iri mantar
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 ufak kase yağlı beyaz peynir (ufalanmış)
  • 3-4 dal maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 3/4 çay kaşığı karabiber
  • 3/4 çay kaşığı tuz

Fırında peynirli mantar dolmasının yapılışına geçelim:
Mantarları suya batırıp çıkarın ve nemli bezle silin.Daha sonra fırın kabına ya da borcama dizin.İçlerine birer parça tereyağ koyun.

Bir kaseye beyaz peyniri, rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Mantarların içlerine hazırladığınız harcı bolca doldurun.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Sevilay'ın Mutfağı/ Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri