Bu poğaçalar, yediğiniz en lezzetli poğaça olmaya aday... Kahvaltılarınıza, çay saatlerinize lezzet katacak bu enfes poğaçaların şekline herkes hayran kalıyor. Gözünüz korkmasın yapımı oldukça kolay. Tüm püf noktalarını ve yapım aşamalarını sizler için hazırladık.
Sütlü poğaça tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 2 yumurta akı
➞ 2 su bardağı ılık süt
➞ 3 çay kaşığı şeker
➞ 1 çay kaşığı tuz
➞ 1/2 paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
➞ 6.5 - 7 su bardağı un
➞ 75 gr yumuşak tereyağı
İçi için;
➞ 200 gr beyaz peynir
Üzeri için;
➞ 1 adet yumurta sarısı
➞ 1 yemek kaşığı süt
➞ Biraz susa
Sütlü poğaça tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Yoğurma kabına ılık sütü, yumurta akını, yaş mayayı, şekeri ve tuzu ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Azar azar un ilave ederek hafif toparlana kadar kaşıkla karıştırın. Oda sıcaklığında yumuşamış ereyağını ilave edin ve azar azar un ekleyerek 3 dakika kadar yoğurun. Yumuşacık pürüzsüz bir hamur elde edin.
✔️ Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ Hafif un serptiğiniz tezgaha hamuru alın. Ara sıra tersini çevirerek havalandırın ve merdaneyle 65*50 cm boyutlarında dikdörtgen formda açın. Hamuru 5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.
✔️ Her bir şeriti elinizle kenarlardan hafif bastırarak genişletin. Yarısına gelecek şekilde iki kesi atın.
✔️ Uç kısma ufalanmış peyniri oyup yanlardan ortaya doğru kapatın.
✔️ Üzerine basarak yassı bir görüntü elde edin. Diğer kısmı da saç örgüsü yapıp kapatın.
✔️ Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip 30 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
✔️ Küçük bir tabakta yumurta sarısını ve sütü karıştırın ve fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Susam ya da çörekotu serpebilirsiniz.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında fansız ayarda yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: MASMAVİ3🔹MUTFAKTA / Derleme: Sağlıkhaberciniz