Islak keklerdeki çoğu tarifte kullanılan çiğ yumurta sizi rahatsız ediyorsa bu tarif tam size göre!
- Öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Şeker ve yumurtayı iyi çırpın.
- Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve çok çırpmayın.
- İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın.
- Ilıyan keke, ılık sosu dökün.
Daha sonrası kolay! Tarifi birebir uygulayıp mükemmel bir kek elde etmemek mümkün değil..
Hazırsanız başlayalım...
YUMURTASIZ SOSLU ISLAK KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
YUMURTASIZ SOSLU ISLAK KEK NASIL YAPILIR?
- Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp 5 dakika mikserle çırpın.
- Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Diğer tüm kuru malzemeleri eleyerek ilave edin.
- Kısa süreli çırpıp homojen bir kek hamuru elde edin.
- Kek kalıbını (borcam da olur, diğer kalıplar da) tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar kontrollü pişirin. Süre fırınıza göre değişebilir, çıkarmadan mutlaka kürdan testi uygulayın.
- Tencereye sütü, kakaoyu, sıvı yağı ve şekeri alıp şeker eriyene kadar ocakta tutun (Kaynatmayın)
- Pişen kek ılıdıktan sonra ilk sıcaklığı gitmiş sosu dökün.
- Sosu için gerekli bütün malzemeleri bir kaba koyup şeker iyice eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, dilimleyip hazırlamış olduğunuz sosu dökün. Hindistan cevizi, fındık ile süsleyip servis yapın…
Afiyet olsun!