Yöresel bir lezzet: Gök domates yemeği, yeşil domates yemeği tarifi

Domatesin yeşilini yani gök halini turşu hariç pek fazla tüketmiyoruz. Bugün yöresel bir yemek olan yeşil domates yemeği (gök domates yemeği)'nı paylaşacağız.

Bir Anadolu lezzeti olan bu yemek, domates kızarmadan yani olgunlaşmadan toplanarak sert ve yeşil hali ile yapılıyor. Bu yüzden bazı yörelerde yeşil domates yemeği bazı yörelerde gök domates yemeği olarak biliniyor. 

GÖK DOMATES YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 kilo gök domates
  • 1 tane kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz

GÖK DOMATES YEMEĞİNİN YAPILIŞI

  1. Domatesleri iri iri doğrayın. (Tercihen elinizde bıcakla doğrayın)
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. Üzerine zeytinyağını ekleyip kavurun.
  3. Üzerine domatesleri, bulguru, suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Bu aşamada kaynayana kadar yüksek ateşte olmalı. Kaynadıktan sonra kısık ateşte ortalama 30 dakika pişirin. Ara ara suyunu kontrol edin. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Domateslerin ezilmemesi için bu yemeği mümkün olduğunca az karıştırın. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri