Soğan reçeli; hamburgere, sandviçlere, izgara etlere hatta peynire çok yakışan efsane bir lezzettir.
Kıvamı normal reçele benziyor. Kulağa garip geliyor biliyoruz ama ısrar ediyoruz mutlaka deneyin.Kekik yada biberiye çok hoş bir aroma veriyor Ben kekiği daha çok seviyorum. Siz ikisini de deneyin hangisini severseniz bir sonrakine onu kullanın.
Soğan reçeli yapmanın zor bir tarafı yok, en önemli özelliği zaman ve sabır.
Lafı uzatmadan tarifimize geçelim.
Farklı tarifler denemek isteyenleri mutfağa alalım, kolları sıvayalım.
SOĞAN REÇELİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 orta boy sarı soğan (Kışlık soğan- Ama bulamazsanız beyaz soğanla da yapabilirsiniz)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1.5 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
- 2 yemek kaşığı taze kekik yaprağı
- Yarım su bardağı balzamik sirke (Yarısını elma sirkesini kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 karanfil
SOĞAN REÇELİ NASIL YAPILIR?
✔️ Soğanları piyazlık doğrayın.
✔️ Bir kaseye koyup üzerine tuz ekleyin ve güzelce ovun. 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
✔️ Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Beklettiğiniz soğanları ilave edip soteleyin. Bu aşamada soğanın suyunu da ekleyin sakın dökmeyin. 10 dakikada yarı saydam hale gelecektir.
✔️ Soğanlara karabiber ve kekik ekleyin.
✔️ Ocağı kısık ateşe alıp balzamik sirkesini de ekleyin.
✔️ Ara ara karıştırarak 10 dakika pişirin.
✔️ Ocağı orta ateşe alıp limon suyunu, şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfili de ilave edin. Soğanlar iyice karamelize olacaktır.
✔️ Yaklaşık 15 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
✔️ Cam bir kavanozda buzdolabında 2 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.Dilerseniz buz kaplarına koyup dondurabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.