Yiyenler Tepsinin Sonunu Getiriyor! Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Elmas Kurabiye Tarifi

Kurabiyeler, Türk Mutfağında çok seviliyor. Çay saatlerinin olmazsa olmaz lezzetlerinden adeta. Bugün sizlere çikolatalı enfes bir kurabiye tarifi vereceğiz. İşte size ağızda dağılan kıyır kıyır elmas kurabiye tarifi...

Görünüşüne bakan hemen tadıyor. Lezzeti de görünüşü kadar şahane. 5 çaylarında sofralarınızı süsleyecek harika bir tarif kesinlikle.

Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da yapsın diye hemen tarifi veriyorum.

ELMAS KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı tepeleme dolu kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un

Üzeri için

  • Toz şeker
  • Sürülebilir çikolata

ELMAS KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı ve pudra şekerini alıp krema gibi olana kadar karıştırın.

✔️ Kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyin.

✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

✔️ Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın. Toz şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

✔️ Ortasını çukurlaştırın.

✔️ Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.

✔️ Tamamen soğuyunca çukur kısma çay kaşığıyla sürülebilir çikolata yerleştirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri