Görünüşüne bakan hemen tadıyor. Lezzeti de görünüşü kadar şahane. 5 çaylarında sofralarınızı süsleyecek harika bir tarif kesinlikle.
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da yapsın diye hemen tarifi veriyorum.
ELMAS KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı tepeleme dolu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğine un
Üzeri için
- Toz şeker
- Sürülebilir çikolata
ELMAS KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı ve pudra şekerini alıp krema gibi olana kadar karıştırın.
✔️ Kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın. Toz şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Ortasını çukurlaştırın.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
✔️ Tamamen soğuyunca çukur kısma çay kaşığıyla sürülebilir çikolata yerleştirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın