Yiyenler Gelip Tarif Soruyor! Gizli Sos Sırrıyla Hazır Yufkadan Pratik Kıymalı Sandal Böreği Tarifi

Hamur işleri, Türk Mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sürekli aynı börek tariflerini yapmaktan sıkılanlara görüntüsüyle lezzetiyle masada ilk biten börek ünvanını alacak harika kıymalı sandal böreği tarifi vereceğiz. Peki hazır yufkadan kıymalı sandal böreği nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir? İşte püf noktalarıyla tarifi...

Bugün sizlere oldukça doyurucu ve lezzetli bir börek tarifi hazırladım. İster kahvaltıda, ister 5 çayında isterseniz de akşam yemeğinde yiyin her türlü iştah kabartıyor. Benim favori böreklerimden biri bu.

Börek yapmayı zaten çok severim. Her türlü malzemeyle çeşit çeşit lezzetler ortaya çıkıyor. Hazır yufkadan yapılan börekler daha pratik oluyor. Tabi bu konuda hemen yufkaların arasında koyulan sos devreye giriyor. Yoksa ortaya lezzetsiz kuru bir börek çıkıyor hiç iyi olmuyor. Ben yufkaları tereyağı ile yağladıktan sonra nişasta serpiyorum aynı el açması gibi çıtır çıtır oluyor.

Gelelim tarifimize...

SANDAL BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 adet yufka

Yufkaların arasını için;

  • 1 çay bardağı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 3 adet sivri biber
  • 1 büyük domates ( yada cherry domates)

İç harcı için;

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

SANDAL BÖREK NASIL YAPILIR?

✔️ İç harcını hazırlayalım. Tavayı ısıtın. Kıymayı ekleyip orta ateşte karıştıra karıştıra kavurun. Etin yağına göre yağ ekleyin. Eğer et yağlıysa yağ koymanıza gerek yok, yağsızsa sıvı yağ mutlaka koyun. Etler suyunu salıp tekrar çekince yemeklik doğranmış soğanları ekleyin. 3-4 dakika kavurup ince doğranmış biberleri ilave edin. 1-2 dakika kavurun. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayın, rendelenmiş soğanları ekleyip 6-7 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.

✔️ Yufkanın birini tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını fırçayla her yerine güzelce yayın. Nişastayı da süzgeç yardımıyla her yerine serpiştirin. İkinci yufkayı üzerine kapatın.

✔️ Yufkayı 12 eşit üçgene ayırın.

✔️ Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarıp uç kısmındaki üçgeni dışarıda bıracak şekilde sağ ve soldaki iki ucu birleştirin. Dışarıda kalan uç kısmı yuvarlak kısmın içine doğru katlayın. Kase görünümlü yufkalar elde etmeniz lazım.

✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

✔️ İç harcından yufkaların iç kısmına koyun. Biber ve domates dilimleriyle süsleyin.

✔️ Kenarlarına fırçayla yumurta sarısı sürün.

✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri