Hazır Yufkadan El Açması Gibi Bir Börek! Sirkeli Unlu Çıtır Börek Tarifi

Börekler Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bugün çayın yanına ne yapsam diyenlere yiyenlerin el açması sandığı, çıtır çıtır enfes bir börek tarifi vereceğiz. Mutlaka deneyin. İşte size sirkeli unlu çıtır börek tarifi...

Baştan söyleyelim elma sirkesi, üzüm sirkesi hiç farketmez ikisini de kullanabilirsiniz. Benim yapmayı da yemeği de en sevdiğim böreklerden. Ispanaklısını ve peynirlisini çok seviyorum . Siz hangi içle yapmak isterseniz yapabilirsiniz hepsi güzel oluyor. Mutlaka deneyin, umarım sizin de favori tarifiniz olur.

SİRKELİ UNLU ÇITIR BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet hazır yufka

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı

Peynirli, patatesli, kıymalı, ıspanaklı neli seviyorsanız:)

SİRKELİ UNLU ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

✔️ İç harcınızı hazırlayın. Ben peynirli yaptım. Beyaz peyniri çatalla ezip ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.

✔️ Un, sirke ve sıvı yağı bir kasede güzelce karıştırın.

✔️ Yufkanın birini tezgaha serin. Üzerine sostan bolca sürün. İkinci yufkayı da üzerine serip. Tekrar sostan sürün. Önce 4'e. Sonra her birini 3'e bölün. Üçgenlere hazırladığınız iç harcından koyup rulo yapın.

✔️ Kalan harctan üzerine fırçayla sürün. Yumurta sarısını da sürüp 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri