Fırın kullanmadan yapılan tatlılar çok pratik oluyor. Tencere büyük kolaylık. Fırını temizledin, ısıttın gibi zahmetlere girmeden ortaya enfes lezzetler de çıkabiliyor. Züccciyelerde tasarımları birbirinden şık kuplar var malum, almadan duramıyoruz. Bugün işte o kupları sık sık size raftan çıkartacak bir tarif vereceğiz.. İkram ederken üzerindekinin balkabağı olduğunu başta söylemeyin, zaten yiyen lezzetine hayran kalıp soracak:)
Hazırsanız malzemelerimize geçelim...
Balkabaklı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Bal kabaklı kısım;
➞ 750 gr balkabağı
➞ 1 su bardağı seker
➞ 1 adet çubuk tarçın
➞ 3 diş karafil
Muhallebisi icin;
➞ 1 lt sut
➞ 2 Türk kahvesi fincani seker
➞ 2 yemek kasigi nişasta
➞ 4 yemek kasigi un
➞ 1 paket vanilya
➞ 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
➞ 1 paket toz kremsanti
Uzeri icin;
➞ Ceviz içi, bisküvi parçaları, hindistan cevizi
Balkabaklı Muhallebi Nasıl Yapılır?
✔️ Öncelikle balkabağını soyup iri küpler halinde doğrayın. Tencereye doğradığınız kabakları, tarçını, karanfili, şekeri ve suyu alıp tencerenin kapağı kapalı bir şekilde iyice yumuşayana kadar pişirin.
✔️ Kabaklar iyice yumuşayınca tarçını ve karanfilleri çıkarıp, çatal ya da patates ezici ile püre kıvamına getirin. Ben blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağladım.
✔️ Bu arada başka bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu alıp tel çırpıcı ile güzelce çırpın. Ocağın altını açıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamamasını sağlayın. Ilıyan muhallebinin üzerine toz krem şanti döküp mikserle 3 dakika çırpın.
✔️ Kuplara muhallebiyi paylaştırın. Üzerlerine de püre halindeki balkabağından yerleştirin.
✔️ Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
✔️ En üstüne iri çekilmiş ceviz ya da bisküvi ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın