Yiyen Bayılıyor, Ayılıp Bir Daha İstiyor:) En Kolayından Meyve Soslu Cheesecake Tarifi

Cheesecake aşıkları buraya...Cheesecake biraz zahmetli bir tatlıdır aslında. Püf noktalarına harfiyyen uymak lazım. Bugün sizlere tek tek tüm detayları anlatacağız. Üstelik meyve sosu da hazır:) Pratik yani koşa koşa yapabilirsiniz

Çay saatine en iyi giden lezzetlerden biri de cheesecake değil mi.. Cafelerde gözümüzü alıyor, gördükçe yiyesi geliyor insanın. İşte o cafelerde beğendiğiniz cheesecake'i evde yapıp hava atabileceksiniz bu tariften sonra. Herkes tekrar tekrar yapmanızı isteyecek haberiniz olsun.

Kabul ediyorsanız hemen tarife geçelim.

EN KOLAYINDAN MEYVELİ SOSLU CHEESECAKE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gr labne
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya

Alt taban için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt

Üzerinin sosu için Dr.Oetker'in Meyveli Sosu:)

EN KOLAYINDAN MEYVELİ SOSLU CHEESECAKE NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle alt tabanını yapalım. Bisküvileri ve fındığı rondoda un gibi olana kadar çekin. Erittiğiniz tereyağını ve sütü az aza ilave ederek alt tabanını hazırlayın. Bu aşama gayet basit

✔️ Kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayıp hazırladığınız harçı güzelce yerleştirin. İyice bastırın ki her tarafı eşit olsun. Bu şekilde buzdolabına koyun.

✔️ Geniş bir kaseye labneyi koyup 5 dakika çırpın.Kremayı da başka bir kapta iyice katılaşana kadar çırpın. En son ikisini birleştirin.İçine şekeri de ekleyip iki dakika daha çırpmaya devam edin. Az kaldı sabır:) Yumurtaları tek tek ekleyerek 5 dakika daha çırpın. En son vanilyayı ve unu da ilave edin.

✔️ Dolaptan kalıbı çıkarın. Kenarını aliminyum folyo ile tamamen kaplayın. Bunu kenarları yanmaması için yapıyoruz çok önemli. Sakın bu aşamayı atlamayın.

✔️ Hazırladığınız harcı güzelce alt tabanın üzerine yerleştirin.

✔️ Hafifçe zemine vurup varsa hava kabarcıkların dışarı çıkmasını sağlayın.

✔️ Fırının içine ısıya dayanaklı bir kaba su koyun. Bu çatlamasını önleyecektir.

✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk pişirin. sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp 50 dk daha pişirin. Unutmadan fırını bu süreçte kesinlikle açmayın.

✔️ Sürenin sonunda fırının kapağını hafif aralayıp (çıkarmıyoruz) ılımaya bırakın. 1 saat kadar sonra soğuyor genelde.

✔️ Sosunu paketin üzerindekine uygun pişirin. Çok kolay ve lezzetli oluyor kesinlikle tavsiye ederim:)

✔️ İyice soğuyan cheesecake'in üzerine hazırladığınız meyveli sostan gezdirin.

✔️ Buzdolabında 1 gece muhakkak bekletin.

✔️ Ertesi gün dilimleyip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri