Malzemeler;
- 2 bardak mercimek
- 2,5 bardak su
- Yarım bağdan daha az yeşil soğan
- Yarım bağ dereotu
- Yarım bağ maydanoz
- 1 su bardağına yakın zeytinyağı
- Limon
- Tuz
- Nar ekşisi
- Az kuru soğan (isteğe bağlı)
- İstediğiniz kadar kapya biber
- Yeşil biber
Yapılışı;
İlk olarak salata için ilk olarak 2 su bardağı yeşil mercimeği haşlayın. Haşlanan mercimekleri tamamen soğuması için bir kase içerisine alıp bekletin.
Kullanılacak kapya biberleri ve yeşil biberleri tavada önlü arkalı çevirerek közleyin. Közlenen biberleri kapalı bir kase içerisine alıp bir süre bu kase içerisinde bekletin. Böylelikle daha kolay şekilde kabukları soyulur.
Salata için kullanılacak yarım bağdan daha az yeşil soğan, yarım bağ dereotu, yarım bağ maydanozu yıkayıp temizleyin. Çürük kısımlarını ve fazla saplarını temizleyin. Yeşilliklerin hepsini ince ince kıyın.
Kuru soğanın da kabuklarını soyup ince şekilde kıyın. Kabukları soyulan biberleri küçük küpler şeklinde doğrayıp geniş ve derin bir kase içerisine alın. Üzerine yeşillikleri, yeşil mercimek ve kuru soğanı ekleyin.
Homojen bir şekilde malzemeleri karıştırın. Karışan malzemelerin üzerine yeterli miktarlarda nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağını ekleyip malzemeleri karıştırın.
Eğer hemen servis etmeyecekseniz nar ekşisini salatayı servis etmeden hemen önce eklemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun.
Çilekli Mutfağım / Youtube