Yeşil Eriklerin Tam Zamanı! Kışın da Kütür Kütür Yeşil Erik Yemek İsteyenlere Asla Bozulmayan Yeşil Erik Turşusu Tarifi

Hamilelerin kışın en çok aşerdiği meyve yeşil erik sanırım. Yazın bol bol yediğimiz eriği kışında yemek için turşu en ideal yöntemlerden şüphesiz. İşte size püf noktalarıyla kütür kütür asla bozulmayan yeşil erik turşusu yapımı

Kızıma hamileyken yeşil eriğe aşermiştim. Yatıyorum kalkıyorum gözümün önüne yeşil erik geliyor.  Mevsimlerden ocak,  tabiki manavlarda da bulamadık. İnsanın o an mevsiminde yiyeyim diye bir düşünsesi olmuyor tabi. 

Hiç unutmuyorum çok sevdiğim canım arkadaşımın teyzesi hızır gibi yetişti. Duyunca bende turşusu var hemen götür demiş. Nasıl makbule geçti anlatamam. Bir kavanozu iki gün içinde bitirdim. Videosu bile var hatıra oldu bize. 

O gün bugündür ben de her sene hazırlıyorum bu turşuları. Hem severek biz yiyoruz hem de bir hamilenin canı falan cekersa hemen gönderiyorum. 

Tarifimize geçmeden önce yeşil eriğin faydalarına da bir göz atalım isterseniz.

  • A, B1, C ve K vitamini bakımından zengin.
  • Antioksidan özelliğe sahip
  • Cilt sorunlarına iyi geliyor.
  • Zengin lif içeriğine sahip . Hazmı kolay, bağırsak dostu 
  • Enerji veriyor.
  • Bağırsak iltihanmalarına iyi geliyor.
  • Kan şekerini dengeler
  • Tansiyona karşı tavsiye ediliyor. 
  • Yüksek kolesterole karşı en etkili meyvelerden.
  • Magnezyum, fosfor, florür, potasyum ve kalsiyum bakımından zengin
  • Düşük kalorili olduğu için beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilen meyvelerden.

Faydarı saymakla bitmeyen yeşil erik tadıyla da herkesin beğenizi kazanan meyvelerden. Kışın da bol bol yiyelim diye turşusunu yapmak isterseniz buyrun erik turşusu tarifine...

YEŞİL ERİK TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kiloluk cam kavanoz
  • 500 gr erik (Kavanoz tam dolmalı)
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 küçük çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 diş sarmısak
  • Kaynar su
  • Hiç kullanılmamış kavanoz kabağı

YEŞİL ERİK TURŞUSU NASIL YAPILIR?

  • Erikleri yıkayın ve saplarını çıkarın.
  • Kavanozlara doldurun. 
  • Sarmısakların kabuğunu soyup eriklerin üzerine ekleyin.
  • Şeker, tuz ve sirkeyi koyun.
  • En son eriklerin üstünü, kaynar suyla kavanozun ağzında boşluk kalmayacak şekilde doldurun.
  • Kapağını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin.
  • Suyu soğuduğu zaman tekrar çevirip güneş görmeyen bir yerde bekletin. 1 ay içinde yeşil erik turşunuz hazır. 

Serin ve güneş almayan bir yerde kapağı açılmadan kışın istediğiniz zaman açıp yiyebilirsiniz. Kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri