Bu Tatlının Hikayesi Oldukça Farklı! Yeni Zelendanın Meşhur Pavlova Tatlısı Tarifi

Tatlılar, hem Türk hem de Dünya mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün Yeni Zelandanın pratik tatlısı olan pavlova tatlısı tarifi vereceğiz. İşte size püf noktalarıyla ağız sulandıran pavlova tatlısı...

Bu tatlı 1926 yılında Anna Matveyevna Pavlova olarak bilinen balerinin ismine özel olarak hazırlanmış. “Dans etmiyor, adeta uçuyor… ” denilen Pavlova’nın bembeyaz tütüsünden etkilenen şef, bir balerin kadar hafif, kırılgan, narin bir tatlı yapmaya karar vermiş. Tatlının ismine de ünlü balerinin ismi olan Pavlova’ya vermiş:)

Bu tatlı o kadar hafif ki insanın içini ferahlatıyor ve insanın yedikçe yiyesi geliyor. Bu ağız sulandıran lezzeti siz de mutlaka deneyin..

PAVLOVA TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 büyük yumurtanın akı
  • 225 gr pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı mısır unu
  • 2 çay kaşığı sirke

Kreması için

  • 1 paket soğuk krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 350gr çilek, ahududu, bögürtlen

PAVLOVA TATLISI NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle fırını 150 derece fanlı ayarda ısıtın.

✔️ Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve 23 cm daire çizin.

✔️ Yumurta aklarını büyük bir kaseye koyun. Mikserle kar haline gelene kadar güzelce çırpın.

✔️ Her seferde 1 çay kaşığı olacak şekilde karışıma şeker ekleyip çırpın. Her eklemeden sonra tüm şekerin eridiğinden emin olun. Mısır unu ve sirkeyi birlikte karıştırın ve tekrar çırpın.Çırpma işlemi 20-25 dakika sürüyor sabırlı olun:)

✔️ Katı köpük şeklindeki hamuru dairenin içerisine tepeli bir şekilde koyun, yaymayın.

✔️ Daha sonra ısıtılmış fırın da 40 dakika kadar pişirin.

✔️ Fırın soğuyana kadar kapağını açmayın.

✔️ Soğuyunca pastayı fırından alın.

✔️ Servis tabağına çıkarın. Üst kısmı çökmüş bir görüntü olabilir sorun değil.

✔️ Diğer tarafta dolaptan çıkmış soğuk kremaya pudra şekeri ekleyip mikserle iyice çırpın.

✔️ Kremayı bezenin üzerine yayın. En üste de meyveleri yerleştirip süsleyin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri