Tantuni diyince akla Mersin gelir. Gece 12 de de, sabah 8'de de severek yeniyor. Bağımlılık yapan bir lezzet. Bir oturuşta 20 tane yiyen biliyorum
Tantuni, ortası çukur özel bir saçta pişiriliyor. Biz ev ortamında varsa saç tavada yoksa normal geniş bir tavada yapacağız.
ET TANTUNİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr yağsız dana eti (antrikot, biftekden gayet güzel oluyor)
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağı (Mersinde pamuk yağından yapıyorlar, varsa onu kullanın)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- yarım çay bardağından biraz fazla su
Salatası için;
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydonoz
- 2 çay kaşığı sumak
- 2 adet domates
Tantuni için olmazsa olmaz limon:)
ET TANTUNİ NASIL YAPILIR?
✔️ Et olarak sinirlerinden ayrılmış dananın yağsız kısmı yaprak yaprak ayrılıp, incecik doğranıyor. Kesinlikle makineden geçirilmiyor.
✔️ Tavayı güzelce ısıtın. Eti ekleyip (cos sesini duymanız lazım) hiç karıştırmadan 5 dakika bekleyin. Et sulanacaktır. Daha sonra karıştırıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Etin hiç suyu kalmayınca su ilave edin.
✔️ Bu arada soğanı piyazlık ince ince doğrayın. Sumakla ovun. İnce kıyılmış maydanoz ilave edin.
✔️ Domatesleride küp küp doğrayın.
✔️ Eti lezzetlendirme aşamasına geldik. Başka bir tavaya sıvı yağı koyun. Yağ ısınınca pişirdiğiniz etten porsiyonluk ekleyin. Tuzunu, kırmızı biberini ekleyip kavurun.
✔️ Lavaş yada somon ne ile yapacaksanız bu yağa batırıp yumuşatın.
✔️ Hiç su kalmamışsa tekrar çok az su ilave edin et kurumasın.
✔️ Eti, soğan salatasını ve domatesi koyup dürüm yapın.
✔️ Üzerine limon sıkıp afiyetle yiyin
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.