Yedikçe yedirtecek bir lezzet! Evde lokanta usülü pişmiş soğan salatası tarifi

Kebapçılarda ayıla bayıla yediğiniz soğan mezesini evde yapmaya ne dersiniz? O muhteşem lezzetinin ardından çok emek var gibi görünse de durum hiç de öyle değil. İşte size sofralarınız lezzetlendirecek enfes bir meze tarifi

EVDE KEBAPÇI USULÜ PİŞMİŞ SOĞAN SALATASI İÇİN MALZEMELER

  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber ya da isot
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

EVDE KEBAPÇI USULÜ PİŞMİŞ SOĞAN SALATASININ YAPILIŞI

  1. Kuru soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. Sonra her bir yarım kuru soğanı 3'e bölün. Bu şekilde iri parçalar halinde soğanlarınız olsun.
  2. Tencereye sıvı yağı ve kuru soğanları alıp kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişirmeye bırakın. Ara ara kaşıkla karıştırın dibi tutmasın.
  3. 10 dakika sonra baharatları ve tuzunu ekleyin.
  4. Çatal yardımıyla çatalların üzerine bastırın. Bu şekilde soğanlar yapraklarına ayrılsın.
  5. Soğanlar yumuşayınca ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
  6. İster soğuk ister sıcak meze olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Öneriler

  • Özellikle kebap yemeklerinin, et yemeklerinin, balık yemeklerinin yanına çok yakışır.
  • İsterseniz piştikten sonra 1 çay kaşığı nar ekşisi ilave edebilirsiniz.
  • Arpacık soğanı kullanmak isterseniz tüm olarak kullanın. 
  • Servisten önce sumak dökebilirsiniz.

Püf Noktası

Soğanların kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri