Muz kısa sürede olgunlaşıp kararan meyvelerden. Eğer fazla muz almışsak hemen kabuğunu soyup buzluğa koyarım. Özellikle yazın çocuklar için kısa sürede sağlıklı dondurma olur.
Tabi olgunlaşmasını bekleyip de avokadolu puding yapmak için sabırsızlandığım da olmuyor değil:)
Diyetinizi bozmayacak evde yapabileceğiniz en lezzetli dondurma tarifini vereceğim bugün.
Badem ezmesini evde kendim yapıyorum ben. Tarifini bakabilirsiniz.
ŞEKERSİZ BADEM EZMELİ DONDURMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet olgun muz
- 2 yemek kaşığı şekersiz badem ezmesi
- 2 yemek kaşığı ham kakao
ŞEKERSİZ BADEM EZMELİ DONDURMA NASIL YAPILIR?
✔️ Muzların kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
✔️ Buzdolabı poşetine koyup en az 3 saat dondurun.
✔️ Blender yardımıyla badem ezmesini, kakaoyu ve donmuş dondurmaları iyice ezin. Homojen bir kıvam alacaktır.
✔️ Bekletmeden yiyebilirsiniz.
Not: Dondurma kaşığı ile şekil verip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.