Bu çorba oldukça besleyici. Beslenme uzmanlarının da favorisi. Özellikle çocuklar ve hamileler için sıkça tavsiye ediliyor.
Bizim evde yazın her hafta pişer bu çorba. Karnı acıkan dolabı açıp bir kase koyar mutlaka. Buzdolabında 4-5 gün rahatlıkla duruyor üstelik.
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denesin diye tarifini vermek istiyorum.
SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı aşurelik buğday ( yarma)
- Yarım çay bardağı kuru fasülye
- Yarım çay bardağı nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım kilo süzme yoğurt
- İsteğe bağlı dereotu
SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?
✔️ Bir gece önceden yarmayı, nohutu ve kuru fasülyeyi derin bir kaba koyun. Üzerine 7 su bardağı kadar soğuk suyu ekleyin. Bakliyatların üzerinin biraz geçmesi gerekiyor.
✔️ Ertesi gün suyunu süzdüğünüz bakliyatları yıkayıp düdüklü tencereye alın. Üzerine 7 su bardağı soğuk su ve 1 tatlı kaşığı tuz döküp düdüklünün havası çıktıktan sonra 30 dk pişirin.
✔️ Ara ara karıştırarak ılımasını sağlayın.
✔️ Derin bir kaba yoğurdu koyup üzerine soğuk su ilave ederek krema kıvamına getirin. Pürüzsüz bir kıvam alması lazım.
✔️ Ilıyan bakliyatların üzerindeki sudan yoğurda ekleyip koyu ayran kıvamı almasını sağlayın.
✔️ Yoğurtla bakliyatları birleştirip güzelce karıştırın. Tuzunu kontrol edin. İnce kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın.
✔️ Buzdolabına kaldırıp istediğiniz zaman içebilirsiniz. Tercihen soğuk içiliyor:)
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.