Saatlerce uğraşılmadan yapılan lezzetler hepimizin favorisi. Bugün sizlere yalancı helva diye de bilinen pratik bir yaz tatlısı tarifi paylaşacağım. O kadar iddaalı bir lezzetli ki dondurma niyetine bile ikram edebilirsiniz. Derin dondurucuda 1 ay bile bozulmadan durabilir ama siz dilerseniz ölçüleri yarıya indirerek de deneyebilirsiniz.
Buyrun tarifimize...
Malzemeler
- 400 gr sıvı krema
- 1 paket çikolata (160 gr) (İster sütlü ister bitter farketmez)
- 500 gr bisküvi (Petibör ya da yulaflı farketmez)
- 125 gr tuzsuz tereyağı
- Antep fıstığı (Ya da badem, fındık, ceviz)
Yapılışı
- Bisküvileri robottan un haline gelene kadar çekin.
- Tencereye sıvı kremayı koyu ılıtın. (Kaynamamalı)
- Ilıyan kremaya çikolatayı ve tereyağını ekleyip eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın. Kaynamamasına dikkat edin.
- Ilıyan karışıma bisküvileri ekleyin ve baloncuklar çıkınca ocağın altını kapatın.
- İstediğiniz kuruyemişleri ekleyin. Badem, antep fıstığı, fındık çok yakışıyor.
- Kare borcamı streç filmle kaplayın.
- Sıcak olan karışımı borcama yayın ve spatula ile düzeltin.
- Oda ısısına gelince derindondurucuya koyun.
- En az 3 saat bekletin. Dilerseniz 1 ay bile durabilir.
- Tüketeceğiniz zaman ters çevirin ve streç filmi çekip dilimleyin.
Afiyet Olsun!