Yaz Aylarının İçinizi Serinleten Lezzeti! Dağılmayan Tam Kıvamında Kusursuz Taze Kayısı Kompostosu Tarifi

Taze yaz meyveleri yavaş yavaç çıkmaya başladı. Bu eşsiz lezzetlerle pilavın yanına çok yakışan kompostolar yapabiliriz. Gerçekten çok lezzetli oluyor, hazır meyve suları tüketmeyenler için de oldukça sağlıklı. Dileğen şeker dökmeyerek de tüketebilir. Buyrun taze kayısıdan komposto tarifine...

Komposto ile hoşaf hep birbirine karıştırılır. Esasen aralarında çok büyük fark olmamasına rağmen  kurutulmuş meyvelerle yapılana hoşaf, taze meyvelerle yapılana komposto denir.

Biz bugün taze kayısıdan komposto tarifi vereceğiz.

KAYISI KOMPOSTOSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gr çekirdekleri çıkartılmış ortadan ikiye bölünmüş
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 2 litre su

KAYISI KOMPOSTOSU TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve ortadan ikiye bölün.

Tencereye suyu ve şekeri alıp kaynatın. Fokur fokur kaynayınca kayısıları ekleyip kısık ateşe alıp 5 dk kaynatın. Daha sonra tarçın ve karanfili ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.

Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp iyice soğumasını sağlayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri