Komposto ile hoşaf hep birbirine karıştırılır. Esasen aralarında çok büyük fark olmamasına rağmen kurutulmuş meyvelerle yapılana hoşaf, taze meyvelerle yapılana komposto denir.
Biz bugün taze kayısıdan komposto tarifi vereceğiz.
KAYISI KOMPOSTOSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr çekirdekleri çıkartılmış ortadan ikiye bölünmüş
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 2 litre su
KAYISI KOMPOSTOSU TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve ortadan ikiye bölün.
Tencereye suyu ve şekeri alıp kaynatın. Fokur fokur kaynayınca kayısıları ekleyip kısık ateşe alıp 5 dk kaynatın. Daha sonra tarçın ve karanfili ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp iyice soğumasını sağlayın.