Hazır jole kullanmıyorum ben evde. Kışın buzluğa koyduğum vişnelerle hazırladığım vişne suyundan yapıyorum üstünün sosunu. Ve sadece 2 yumurtayla hazırlanan keki oldukça az malzemeli.. 12 dilim pasta çıkıyor. Yaptığınıza değecek iyki yapmışım diyeceğiniz efsane lezzetin hemen yapımına geçelim.
VİŞNE SOSLU PAMUK PRENSES PASTA TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 2 adet yumurta
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- Yarım lt süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krem/labne peynir
Jöle için :
- 3 çay bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı şeker (şeker miktarını arzuya göre artırabilirsiniz)
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
VİŞNE SOSLU PAMUK PRENSES PASTA TARİFİ NASIL HAZIRLANIR?
✔️ Öncelikle keki hazırlayalım. Derin bir karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri koyun. 5 dakika mikserle çırpın. Ardından sıvı yağı, yogurdu ilave edp çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek karışıma ilava edin. Yağlanmış tart kalıbına keki döküp 160 derece 20-30 dakika pişirin. Yağlanmış tart kalıbına kek harcını dökerek 160 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
✔️ Kremayı pişirelim. Bunun için yumurtayı ve şekeri tencereye alıp iyice karıştırın. Unu ve nişastayı ilave edin. Azar azar sütü ilave ederek homojen bir kıvam almasını sağlaın. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Vanilyayı ilave edin tekrar karıştırın. 10 dakika kadar sonra labne peyniri ekleyip mikserle çırpın.
✔️ Kek fırından çıkınca ılımaya bırakın. Ilıyan keki ters çevirip servis tabağına aıln. Süt ile keki ıslatın. Hazırladığınız kremayı yayın.
✔️Joleyi hazırlayalım. Bunun için vişne suyunu, nişastası ve şekeri tencereye alıp karıştırın. Ocağın altını açıp kıvam alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra joleyi pastanın üzerine dökün. Buzdolabında 2 saat dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.