DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE İÇİN MALZEMELER
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı damla çikolata
- 4 su bardağı un
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYENİN YAPILIŞI
Yoğurma kabınıza damla çikolata hariç bütün malzemeleri alın ve kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yoğurun.
Son olarak damla çikolatasını ekleyerek bir kez daha yoğurun ve buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın. Bu aşamada çikolataların erimemesi için fazla yoğurmayın.
Dinlenen hamurunuzdan varsa dondurma kaşığı yardımıyla parçalar koparın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Dondurma kaşığınız yok ise elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Elinizle üzerine hafif bastırın. Bütün hamurunuz bitene kadar bu işlemi tekrar edin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 18-20 dakika kontrollü pişirin.
Kurabiyelerinizin yumuşak olduğuna aldanmayın çünkü soğuduklarında ağızda dağılan bir kıvam alacaktır. Fırından çıkardığınız kurabiyeleriniz ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.