Tekme Tokat Turşusu Nasıl Yapılır? Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Turşu, Türk Mutfağında önemli bir yere sahiptir. Pilavın, köftenin, kısırın kısaca her yemeğin yanına yakışır. Bugün sizlere Trakya Mutfağının meşhur tekme tokat turşusu bir diğer adıyla yağlı biber turşusu tarifini vereceğiz. Yiyenler halinden memnun, sürekli yapıyor:)

Bu turşunun bir diğer adı da yağlı biber turşusu. Bu turşu bildiğiniz turşulardan değil. Acı seviyorsanız içerisine mutlaka acı biberde ekleyin. Tekme tokat da nerden geldi diyorsanız turşunun şişesini gelip gidip yuvarlıyorsunuz, biberler yer değiştirdikçe alt üst oluyor ve çalkalanıyor.

Lafı fazla uzatmadan turşunun tarifine geçelim. İlk fırsatta mutlaka deneyin...

TEKME TOKAT TURŞUSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1.5 kilo yeşil kıl biber
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sirke
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 8 diş sarmısak

TEKME TOKAT TURŞUSU TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle biberleri yıkayıp, sap kısımlarını kesin.

✔️ Sarımsağı soyup kenara ayırın.

✔️ Temiz 3 litrelik su şişesine biberleri tüm tüm yerleştirin. Ara ara sarımsakları yerleştirin.

✔️ Huni yardımıyla şişeye tuzu, şekeri, sıvıyağı, zeytinyağını ve suyu ekleyin.

✔️ Şişenin kapağını sıkıca kapatın.

✔️ Yatay bi şekilde koyup gidip gelip sallayın. 10 gün sonra turşunuz hazır.

✔️ Kapağını açınca kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri