Yapanlar Fırından Çıkar Çıkmaz Ilımayı Bile Beklemiyor! Parmak Yediren Mayalı Kıymalı Kaytaz Böreği Tarifi

Börekler Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün sizlere Hatay Mutfağından parmak yediren mayalı kıymalı kaytaz böreği tarifi vereceğiz. Hamur işi severlerin yüzünü güldüren tarifin tüm püf noktaları geliyor...

Hatay Mutfağı yemekleriyle oldukça zengin bir mutfak. Kebaplarından tatlılarına  pek çok damağa hitap ediyor. Bugün sizlere mayalı kıymalı oldukça doyurucu ve lezzetli bir Hatay böreği tarifi vereceğiz. Baştan söyleyelim hamur yoğurmaktan korkmayın. Çok kolay elle açılan bir hamur oluyor. Oklava bile gerektirmiyor. Gözünü korkmasın. Kolları sıvayıp tarifimize geçelim.

MAYALI KIYMALI KAYTAZ BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 su bardağı ılık su 
  • 2 tatlı kaşığı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 paket kuru maya 
  • 4,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 300 gr yağsız dana kıyma 
  • 2 adet kuru soğan 
  • 3 adet yeşil biber 
  • 1 adet domates
  • Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi 
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı ucuyla kimyon

Bezeleri bulamak icin çeyrek çay bardağı sıvıyağ

Ara katlara sürmek için 100 gr ertilmis tereyağı

MAYALI KIYMALI KAYTAZ BÖREĞİ TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Derin bir kaba un hariç diğer malzemeleri alıp karıştırın. Azar azar un ilave ederek 5 dakika yoğurun. Ele yağışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur olmalı. Hamurun kapağını kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakın.

✔️ Bir kasede kıymayı, yemeklik doğradığınız soğanı, ince ince doğradığınız biberi, kabuğu soyulmuş ve yemeklik doğranmış domatesi, sıvı yağı, nar ekşisini, baharatları ve tuzu iyice harmanlayın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.

✔️ Mayalanan hamuru 8 bezeye ayırın. Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp bezeyi açabildiğiniz kadar elinizle genişletip açın. Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağından dökürek genişletin dah akolay oluyor. Karşılıklı iki kenarı ortay adoğru büzün. En ucundan başlayıp daire şekli verin. Gül böreği gibi dolayacaksınız.

✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine böreklerinizi dizin. Elinizle orta kısmını açın. Açtığınız çukura kıymalı harçtan yerleştirin. 

✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişme süresi fırınınıza göre değişebilir. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri