Su böreği, Osmanlı Mutfağından günümüze gelmiş lezzetlerden biridir. Kendisi diğer diğer böreklerden bir kaç adım öne çıkmış ve herkesin gönlünü fethetmiştir. Pek çoğumuz için su böreği diyince akan sular dulur. Bugün sizlere her lokmasında kat ve kat lezzet alacağınız pratik bir su böreği tarifi vereceğiz. Mutfakla arası iyi olmayanlar bile kolayca yaptıkları bu böreğe kendileri bile inanamayacak! Eşsiz bir lezzet yolculuğuna çıkmaya hazırsanız buyrun mutfağa, ocak başına...
Tencerede peynirli su böreği için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 3 adet yufka
➞ 3 adet yumurta
➞ 1 yemek kaşığı kadar tuz
➞ yarım litre süt
➞ 1 su bardağı sıvı yağ
İçi için yağlı: beyaz peynir
Tencerede peynirli su böreği tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Geniş bir kapta yumurtayı, sütü, sıvı yağı ve çok az miktarda tuzu ekleyip çırpın.
✔️ Pilavlık en büyük boy teflon tencerenin tabanını çok az sıvı yağ ile yağlayın. Fırçayla her yerinin yağlanmasını sağlayın.
✔️ İlk yufkayı tencerenin tabanına kenarları dışta kalacak şekilde yayın. Ortasını kesinlikle büzmeyin. Yufkaları 4'e bölün. Parçalardan birini tabanına koyun. Üzerine bir kepçe dolusu sostan yayın. 2 parça daha yerleştirin. Tekrar soslayın. 2 parçayı da yerleştirip bolca peynir serpin. Dilerseniz maydanoz da dökebilirsiniz. Aynı şekilde kalan yufkaları da aralarını soslayarak yerleştirin. Yufkalar bitince kalan sosu bolca döküp kenarlardan sarkan yufkaları ortaya doğru bohça gibi katlayın. Tencerenin kapağını kapatın.
✔️ Ocağın en kısık ayarında kısık ateşte pişirin. Altı tamamen kızarınca büyük bir servis tabağı yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde kızartın.
✔️ Sıcak sıcak dilimleyip servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın