Ispanak yapraklarından yaptığımız keki yalancı antep fıstığına dönüştürmeye var mısınız? Püf noktasına dikkat ederseniz orjinalinden hiç bir farkı olmuyor.
Malzemeler
- 150 gr ıspanağın yaprağı
- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 3.5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
Yapılışı
- Ispanak yapraklarını ayıklayın. Yıkayıp kurutun.
- Sıvı yağı ve ıspanak yapraklarını robota koyup püre kıvamına gelene kadar çekin.
- Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp mikserle 5 dakika çırpın.Sütü, ıspanak püresini ekleyip düşük devirde karıştırmaya devam edin.Unu, kabartma tozunu, vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin.
- Dikdörtgen borcamı tereyağı ile yağlayıp kek hamurunu yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar kontrollü pişirin.
- Pişen keki soğuduktan sonra dilimleyip dilerseniz ıspanaklı kek olarak da tüketebilirsiniz.
- Tamamen soğuyan kek dilimleri rondodan çekip bir kaç kat havlu kağıt serdiğiniz tepsiye dökün.
- 1 gün bu şekilde bekletin ki tüm nemini alsın. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Ertesi gün havlu kağıdı çıkarıp paketleyip buzlukta saklayabilirsiniz.
- Burada en önemli püf noktası donana kadar ara ara sallamak. Bu nedenle paketlerken sallama imkanınız olması için kabın tamamen doldurmayın.
- Bu şekilde tamamen donunca istediğiniz zaman istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
Hem ekonomik hem lezzetli antep fıstıklarınız kullanıma hazır:)
Tarifin kaynağı: Hilalin Mutfagi