Yağ Çekmeyen Ağzınızı Sulandıracak Enfes Bir Lezzet! İşte Püf Noktalarıyla Mayasız Eğirdek Tarifi

Türk Mutfağında sayısız lezzetli hamur işi var. Bunlardan biri de Igdır yöresine ait Eğirdek. Kızartılarak yapılan ama yağ çekmeyen bu özel lezzet üzerine pudra şekeri dökülerek yenen şerbetsiz bir tatlı. İşte size tam kıvamında mayasız eğirdek tarifi

Eğirdek Tatlısı şerbetsiz bir tatlı. Üzerine pudra şekeri dökülüyor. Hiç ağır değil. Iğdırlı ev arkadaşımdan öğrenmiştim yıllar önce. Ogün bugündür severek yapıyorum. Yedikçe yediriyor, çayın yanında çok iyi gidiyor.

Siz de yapmak isterseniz buyrun detaylı tarifine...

EĞİRDEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt kaymağı
  • 2 yemek kaşığı sarıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz

Kızartmak için sıvı yağ

EĞİRDEK NASIL YAPILIR?

✔️ Un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırın. Azar azar un ilave ederek güzelce yoğurun.

✔️ Yoğurduğunuz hamurdan küçük parçalar koparıp 20 beze yapın. Rende yada süzgeçin arka kısmını kullanarak şekil verin.

✔️ Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serdiğiniz tabağa alıp. ılıkken servis edin. Üzerine pudra şekeri döküp yiyebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri