Vişneli yaprak sarma nasıl yapılır? İşte Osmanlı Saray Mutfağı'ndan vişneli yaprak sarma tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze gelmiş bir tariftir vişneli yaprak sarma. Lezzetiyle de görünümüyle de yiyenleri şaşırtan bu sarma, bildiğiniz tüm zeytinyağlıları unutturacak cinsten. Peki vişneli yaprak sarması nasıl yapılır? İşte tarifi...

Bu tarif tam bir efsane! Şimdiye kadar yediğiniz en lezzetli sarma olmaya aday. Kışın buzluktaki vişnelerle yazın taze vişne ile bol bol yapmaya hazır olun.

VİŞNELİ YAPRAK SARMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

500 gr salamura yaprak için;

  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 400 gr donmuş vişne (yazın tazesini kullanın tabiki:))
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su

Pişerken;

  • 1 su bardağı şekersiz vişne suyu
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ

VİŞNELİ YAPRAK SARMASI NASIL YAPILIR?

  1. Yaprakları bir kaç kez yıkayıp tuzundan arındırın.
  2. Tavaya minik doğranmış soğanları ve zeytinyağını alıp kavurun.
  3. İçerisine fıstığı ve kuş üzümünü ekleyin.
  4. 1-2 dakika kavrulduktan sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu, şekeri, limon suyunu, nar ekşisini, baharatları, vişne suyunu ve 1.5 su bardağı suyu ekleyip karıştırın.
  5. Tavanın kapağını kapatıp suyunun çekmesini sağlayın.
  6. Suyu tamamen çekince ocağın altını kapatın. Hafif diri oluyor endişelenmeyin.
  7. İç harcı ılıdıktan sonra sarmaya başlayabilirsiniz.
  8. Her bir yaprağı iç harcından ve 1 adet çekirdeği alınmış vişneden koyup bildiğiniz sarma gibi sarın.
  9. Tüm yaprakları tencereye alın.
  10. Üzerine vişne suyunu, suyu, şekeri, tuzu ve sıvı yağı ekleyin.
  11. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  12. Yaklaşık 30 dakika da lokum kıvamında pişiyor.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri