🍫 4 tane yumurta
🍫 1,5 su bardağı şeker
🍫 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
🍫 1 su bardağı süt
🍫 150 gram tereyağı ( oda ısısında )
🍫 3 yemek kaşığı kakao
🍫 2,5 su bardağı un
🍫 1 paket vanilya
🍫 1 paket kabartma tozu
Vişne jölesi
🍒 2 su bardağı vişne
🍒 yarım su bardağı şeker
🍒 1 yemek kaşığı nişasta
🍒 yarım çay bardağı su
Yapılışı
Tereyağ ve şeker bir kapta mikserle 5 dakika çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenerek homojen bir hal alıncaya kadar çırpılır. Süt eklenir. Kuru malzemeler elenerek eklenir. Hamur hazırlanır. Kalıbı tereyağıyla yağlayın. Hamuru kalıba döküp tezgaha bir iki defa vurarak havasını alın. Önceden ısıtılmış 160 derece fansız fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Vişne jölesi için, vişne, su, şeker ve nişastayı bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. İstediğiniz kıvamı elde edince altını kapatın. Soğuyunca boş olan bölmelere jöleden dökün. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirin. Afiyetler olsun 😋
Gönül Mutfakta / Instagram