Dana eti malum kuzu etinden daha sert oluyor. Ama sıkı durun öyle bir soslayacağız ki sert etleriniz bile pamuk gibi olacak. Kokusu iştahınızı kabartacak bu lezzeti mutlaka deneyin. İşte dana etini pamuk gibi yapmanın püf noktaları
✔️ Dana çöp şiş için 1 kilo dananın kontrafile denen sırt kısmından alın.
✔️ Kuyruk yağı sevmeseniz bile aralarına yerleştirmek için 300 gr da kuyruk yağı olmazsa olmaz.
✔️ Eti kasaptan aldıktan sonra 3 gün buzdolabında dinlendirin. Etin dinlenmiş olması önemli!
✔️ 3 günün sonunda eti sinirleri varsa ayırıp kuşbaşı şeklinde doğrayın. Şişe dizeceğimiz için çok küçük kesmeyin.
✔️ Kuşbaşı doğradığınız etlerin üzerine 1 su bardağı süt ilave edip streç filme sarın ve 24 saat buzdolabında dinlendirin.
✔️ Dinlenen eti süzün. Fazla sütünü kullanmayacağız. Etlere 300 gr kuşbaşı doğranmış kuyruk yağını, 2 tatlı kaşığı kadar pul biberi, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı biber salçasını, yarım çay bardağı zeytinyağını, 2 diş ezilmiş sarımsağı da ilave edip iyice harmanlayın.
✔️ Streç filme sarıp buzdolabında tekrar 24 saat bekletin.
Bu bekleme süreleri sizi zorlayabilir ama sonucu güzel olacak emin olun.
✔️ Dinlenen etleri buzdolabından çıkarın. Şişe 3 et 1 kuyruk yağı şeklinde dizin.
Etler hazır, bundan sonrası maharetli mangal tecrübenize kalmış. Kurutmadan sulu sulu pişirerek lokum gibi etleri yemeye hazır olun.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.