Ferhat Usta, un kurabiyesinin lezzetini artıracak püf noktalarını paylaştı. Usta, hamurun 20 dakika buzdolabında dinlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.
Ferhat Usta, un kurabiyesinin en önemli püf noktasının, kullanılan malzemelerin kalitesi olduğunu belirtti. Tereyağı, un ve nişastanın kaliteli olması gerektiğini söyledi. Usta, nişasta olarak da bugday nişastasının daha iyi olacağını ama evde yoksa ikisinin de tercih edilebileceğini aktardı.
Usta, hamurun yoğrulduktan sonra buzdolabında 20 dakika dinlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu hususun atlanmaması gerektiğini söyledi. Pişme süresinin uzun tutulmaması ve üzerinin beyaz olması gerektiğinin altını çizdi.
Hem yapımı kolay hem de haftalarca bayatlamadan tazeliğini koruyan bu tarifi mutlaka siz de deneyin!
AĞIZDA DAĞILAN UN KURABİYESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3.5 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
Üzeri için pudra şekeri
AĞIZDA DAĞILAN UN KURABİYESİ TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Derin bir kaba tereyağını,vanilyayı ve pudra şekerini koyup karıştırın.
✔️ Üzerine nişastayı ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru hava almayacak şekilde kapatıp (Streç filme sarabilirsiniz) 20 dakika buzdolabında bekletin. (Bu aşama önemli)
✔️ Hamuru 2 parçaya bölün.
✔️ Her bir parçayı uzun rulo haline getirin.
✔️ Rulo yaptığınız her bir parçanın üzerine çatalla (yatay) şekil verin. Hafif bastırmanız yeterli.
✔️ Yan yan (verevine) kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. (Süreye dikkat edin, kızarmamalı, fırından çıkınca sertleşecek zaten)
✔️ Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Süzgeç yardımıyla eleyerek dökebilirsiniz.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.