Tüm ustalık bilgilerini
Bugün sizler için pastanalerden aldığınız kuru tuzlu pastanın tarifini vereceğiz. Sanal fırının bu orjinal tarifine herkes talip olacak.
"kuru pasta tarifi, pastane usulü tuzlu kurabiye nasıl yapılır, tereyağlı kuru pasta tarifi nasıl hazırlanır" gibi kafanızdaki sorulara da ışık tutacak bu tarifimizi birebir uygulayın, gönül rahatlığıyla misafirlerinize enfes kurabiyeler yapın.
USTASINDAN PASTANE USULU TUZLU KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 su bardağı tepeleme un
- 300 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1.5 yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kadar yaş maya (Daha kırmızı, renkli olmasını sağlıyor)
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- çay kaşının ucuyla maya
- çay kaşığının ucuyla toz şeker
USTASINDAN PASTANE USULU TUZLU KURABİYE NASIL YAPILIR?
✔️ Unu tezgaha alın. Havuz oluşturup ortasına yumurtayı, şekeri, mayayı, tuzu, tereyağı ekleyin.
✔️ Kenarlardan unu içe doğru ala ala güzelce yoğurun. Çok fazla yoğurup lastiklendirmeyin ki hamurun yapısı bozulmasın.
✔️ Şekillendirmeye geçelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ister burgulu ister kelebek gibi nasıl istiyorsanız şekillendirin. Videoda detaylı olarak yapımı yer alıyor.
✔️ Maya ile toz şekeri karıştırıp yumurtaya ekleyin ve fırçayla kurabiyelerin üzerine sürün. 1 dakika sonra ikinci defa yumurtasını sürün. Üzerine çörekotu ve çiğ susam atın.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fanlı ayarda pişirin.Yaklaşık 18 dakikada nar gibi pişecekler.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın