Yeşil olarak adlandırılan kuruyemişlerdendir Antep fıstığı. Bugün sizlere baklavacılarda severek yediğimiz orjinal antep fıstık ezmesi tarifi vereceğiz. Gazientap Ustaları Harun Aksu'un bu tarifi tam ölçülü ve hiç şaşmıyor.
Tarife geçmeden önce Antep Fıstığını yakından tanıyalım.
- Antep fıstığının vitamin ve protein değeri oldukça yüksektir.
- Kalorisi yüksektir.
- A,B1,B2, C, E vitaminleri içerir.
- Bakır, demir, potasyum, magnezyum gibi mineralleri içerir.
- Tam bir antioksidandır.
- İyileştirici özelliği vardır.
- Enerji verir.
- Kolesterol seviyesini düşürür.
- Kalp dostudur.
- Böbrek sağlığını korur.
- Sinir sistemine iyi gelir.
- Göz sağlığına iyi gelir.
Gelelim tarifimize...
ANTEP FISTIK EZMESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 315 gr toz antep fıstığı
- Yarım su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
ANTEP FISTIK EZMESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Su ve şekeri tencereye koyup ocağın altını açın.
✔️ ŞerbeT köpük köpük olunca ocağın altını kapatın.
✔️ Şerbeti 10 dakika ılıtın.
✔️ Fıstığı ilave edip mikserle çırpın(Mutfak şefiniz varsa bu işlemi onda yapabilirsiniz.
✔️ Tezgaha alıp biraz daha toz fıstık ekleyip tekrar yoğurmaya devam edin.
✔️ 10 dakika tezgaha yaya yaya soğutun. Durdukça koyu bir kıvam alacak.
✔️ Hamur kıvamına gelince şekil vermeye başlayın. Elinizle parçalar alıp ince uzun rulolar yapın.
✔️ Fıstık ezmeleriniz bekledikçe kıvam alacaktır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın