Ana malzemesi soğan, domates ve maydanozdan oluşan etin kebapın yanında olmazsa olmaz bir tarifle karşınızdayız: Tablacı Salatası
Tablacı Adı Nereden Geliyor Diyenlere!
Eskiden Adana'da tablacı denen seyyar kebapçılarda yapılan bir salata türü olduğu için adına tablacı salatası demişler.
Ustalar satırla büyük tahtalarda şov yapar gibi yapıyorlar bu salatayı aslında. İzlemesi bile çok keyifli oluyor. Yedikçe de yiyesi geliyor insanın.
Lafı uzatmadan tarife geçelim de iftara yetişsin salatamız.
ADANA TABLACI SALATASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet soğan (Acı olmayan soğan seçinki yıkamaya gerek kalmasın)
- 2 adet domates
- 4-5 dal maydanoz
- Kırmızı biber
- Olmazsa olmaz sumak
- Zeytinyağı
- Tuz
ADANA TABLACI SALATASI TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Öncelikle soğanı piyazlık doğrayın. Tatlı soğan seçerseniz tuzla ovalamaya gerek kalmayacaktır.
✔️ Eğer soğanlarınız acıysa tuz ile iyice ovalayıp yıkayın ve süzgecte iyice süzmesini sağlayın hiç su kalmamalı.
✔️ İnce ince doğranmış maydanozlarla sumak ve soğanı iyice birbirine yedirin harmanlayın.
✔️ Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp soğanlara ekleyin.
✔️ Tuzunu ve zeytinyağını da ilave edip servis tabağına alabilirsiniz. Nar ekşisi seviyorsanız çok az nar ekşisi gezdirin. Afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.