Bu tatlı çok hafif oluyor, üstelik aşırı lezzetli. Fırınsız hazırlanması en güzel tarafı sanırım:) Taze meyveli, çikolatalı, meyve soslu nasıl isterseniz oyle yapıp yiyebilirsiniz. Yaz aylarında üzerine bir top sade kaymaklı dondurma ile lezzetini taçlandırın.
ÇİKOLATALI PANNACOTTA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 lt süt
- 200 ml krema
- 2 çay bardağı şeker
- 6 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilin
Çikolatası için;
- 200 ml çiğ kremayı
- 80 gr bitter çikolata
- 80 gr sütlü çikolata
ÇİKOLATALI PANNACOTTA NASIL YAPILIR?
✔️ Tencereye sütü, kremayı, şekeri, nişastayı ve vanilini alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
✔️ Ocağın altını kapatıp hiç beklemeden cuplara paylaştırın.
✔️ Üzerine çikolatalı sos hazırlayalım. Kremayı küçük bir tencereye alıp kaynatmadan (kaynama noktasına yakın sıcak olmalı) ısıtın. Ocağın altını kapatıp çikolataları ekleyin. Çikolatalar iyice eriyip pürüzsüz bir kıvam alınca çikolata sosunuz hazırdır.
✔️ Hazırladığınız çikolata sosunu cupların üzerine paylaştırın.
✔️ Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup en az 2 saat dinlendirin.
✔️ Üzerine meyve, antep fıstığı, toz badem, hindistan cevizi ne seviyorsanız döküp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.