Hafif ağızda dağılan, sunumuyla da herkesi kendine hayran bırakan mantar kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz. Özellikle çocuklar bu kurabiyeye bayılıyor. Bizim çocuklarla bu kurabiyeyi mantarlarla ilgili belgesel izlerken yedik. Onlar için çok ilgi çekiciydi. Tabi bu arada 3 kişi tepsiyi nasıl bitirdik anlamadık:),
Sözü fazla uzatmadan mantar kurabiye tarifine geçelim.
MANTAR KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 125 gr tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı kakao
Kullanılan su bardağı ölçüsü 250 ml'dir.
MANTAR KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI
- Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurtma kabına alın.
- Üzerine yumurtayı, pudra şekerini, nişastayı da ekleyip harmanlayın.
- Yavaş yavaş unu ilave edin.
- Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. (Hamur elinize yapışıyorsa biraz daha un ilave edebilirsiniz)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elde edin. Hafif üstten bastırın yassı bir halsin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Tercihen soda şişesini ağzını yoksa da o boyutta bir kapağı sudan geçirin. Islak olmalı. Küçük bir tabağa kakaoyu koyun.Soda şişesinin ağzını kakaoya batırın, daha sonra hamurların tam ortasına bastırarak mantar şekli verin.
- Öndeden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15*20 dk pişiriliin. Üzeri çok kızarmamalı dikkat edin.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun!