Trakya mutfağında közlenmiş biberle yapılan kışlık konserveler çok meşhurdur. Bu tarifte çarliston biber, kök biberi ya da kapya biber gibi sevdiğiniz herhangi bir biber çeşidini kullanabilirsiniz. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökünce yemelere doyulmayan bu lezzeti biberin bol olduğu şu günlerde hemen yapın.
Közleme işini mangalda yapmak isterseniz siyah olan dış kısmını mutlaka soyun. Fırında ya da ocakta yanmadan közlenebildiği için soymaya gerek kalmıyor.
KIŞLIK KÖZLENMİŞ BİBER KONSERVESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 kilo biber
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sirke
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı deniz tuzu
KIŞLIK KÖZLENMİŞ BİBER KONSERVESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Biberleri yıkayıp kurutun.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin. Üzeri yanmadan közlenmesi için aynı ölçüde bir tepsi kapatabilir ya da yağlı kağıt ile örtebilrisiniz.
✔️ Fırından çıktıktan sonra biberleri ılımaya bırakın.(Saplarını almadan bütün kullanacağız)
✔️ Ilıyan biberlerin üzerine halka halka doğranmış sarımsağı (dilerseniz rendeleyebilirsiniz), tuzu, sirkeyi ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. 1 gün boyunca gidip gelip arada karıştırın.
✔️ Ertesi gün kavanozlara yerleştirin. Tek kullanımlık 350 ml ya da 500 ml kavanozlar ideal oluyor.
✔️ Eğer buzdolabında muhafaza edecekseniz direk buzdolabına yerleştirin. Eğer yeriniz yoksa mutlaka kaynatmak gerekiyor. Bunun için geniş ve derin bir tencereye kavanozları yerleştirin. Üzerine 2 parmak çıkana kadar su ekleyin.30 dakika kaynattıktan sonra sudan çıkarıp kapağını kontrol edin ve ters çevirip soğumaya bırakın.
✔️ İyice soğuduktan sonra serin ve güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın