Çok sevdiğim komşumdan öğrenmiştim bu lezzeti. Tam benlik bir tarifti. Elmalı kurabiyeyi de incirli keki de severim. Bu lezzet ikisinin harmanlaması gibi efsane. O gün bugündür severek yapıyorum.
Kurabiye kokusu evi sardımı bizim çocuklar mutfağa bir toplanıyorlar. Üçü de büyüdü sayılır arkamı dönmeden tepsinin dibini sıyırıyorlar.
Siz de denemek isterseniz diye tarifini paylaşmak istiyorum.
PEKMEZLİ ATOM KURABİYE İÇİN NELER GEREKLİ?
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
İç harcı için;
- 4 adet elma
- 8 adet doğranmış kuru kayısı
- 8 adet doğranmış kuru incir
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
- Yumurta akı
- İri kırılmış fındık
- Bulamak için pekmez
PEKMEZLİ ATOM KURABİYE NASIL YAPILIR?
✔️ Kurabiyenin içini hazırlayıp soğutalım öncelikle. Bunun için kayısı ve inciri minik minik doğrayıp sıcak suda 15 dakika bekletin. Elmaların kabukları soyup rendeleyin ve tavaya koyun. Şekeri de ilave edip suyu iyice çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp suyunu süzdüğünüz incir ve kayısıyı ilave edin. Tarçını da ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.
✔️ Kurabiye hamurunu hazırlayalım. Derin bir karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın. Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek kulak memesi k
✔️ Top kurabiyeleri önce yumurtanın akına sonra iri kırılmış fındığa batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 180 derece üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkarınca hemen üzerlerine birer tatlı kaşığı pekmez gezdirin.
✔️ Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Deneyenlere Şimdiden Afiyet olsun
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.