Vişnelerin zamanı geçmek üzere. Bu aralar bolca alıp buzluğa atıyorum.Tabi bizim çocuklar vişne suyu çok sevdiği için buzluk da yer kapladığından farklı arayışlara girdim.
Kansantre olarak hazırlayıp kaynar kaynar kavanozlara koyup vakumluyorum. Serin ve güneş almayan yerde tüm kış durabiliyor. Hemen hazır içilebildiği için çok pratik oluyor. Kavanozun kapağını açtıktan sonra mutlaka buzdolabına koyun ve 3-4 gün içinde tüketin.
İhtiyacınız olanlar;
4 kilo vişne, 2 su bardağı su, 4 su bardağı şeker (Kilo başına 1 su bardağı şeker kullanıyorum ben siz damak tadınıza göreayarlayabilirsiniz)
Hazırladığınız meyve suyu koyu kıvamda olduğu için sulandırın, oldukça bereketli oluyor.
Hazırsanız başlayalım.
Konsantre Meyve Suyu Nasıl Yapılır?
✔️ Vişnelerin saplarını ayıklayın, güzelce yıkayın.
✔️ Tencereye vişneleri alın. Şekeri ekleyip mümkünse 1 gün bekletin. Bu sayede suyunu salacaktır. Yapacağınız zaman üzerine 2 su bardağı kadar su ilave edip ocağın altını açın ve meyveler yumuşayana dek pişirin.
✔️ Meyveler yumuşamaya başlayınca içine damak tadınıza göre şeker ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
✔️ Blenderdan geçip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Bizim çocuklar pütürtülü içmediğinden ben ince bir süzgeçten de geçiriyorum.
✔️ Tekrar tencereye alıp ocağın altını açın. Fokur fokur kaynarken kuru ve temiz cam kavanozlara kaynar kaynar doldurun. Hiç kullanılmamış kavanoz kapağı ile sıkıca kapatın.
✔️ 1 gün oda sıcaklığında soğumasını bekledikten sonra serin ve karanlık bir yerde saklayın.
✔️ Kullanacağınız zaman kavanozdanbardaklara kaşıkla aktarıp yada sürahide sulandırıp gerekirse şeker ilavesi yaparak servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın