Tüm aşamalarıyla kabuksuz mandalina reçeli tarifi

C vitamini deposu mandalina kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Peki mandalidan yemelere doyamayacağnız enfes bir reçel yapacağız desek ne dersiniz? İşte kolay mandalina reçeli tarifi

Mandalinaların tam mevsimiyken mandalina reçeli yapmaya ne dersiniz? İster kahvaltılarınızda, ister pastalarınıda kullanın harika oluyor. Mandalina reçeli yapmak için; çekirdeksiz tatlı mandaliları seçin ve mandalinanın beyaz kısımlarını mutlaka temizleyin. İşte yedikçe yediren mis kokulu mandalina reçeli tarifi...

Mandalina reçeli için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 1 kilo küçük boy mandalina
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Mandalina reçelinin yapılışına geçelim:
1 kilo küçük boy mandalinayı soyup beyaz kısımlarını temizleyin ve dilimle dilim yapın.Bu sırada tencereye şekeri koyun. Taze sıkılmış mandalina suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Orta ateşte ara ara karıştırarak 15 dakika kaynatın. Daha sonra tereyağını ve dilimlediğiniz mandalinaları yavaşça ekleyin.

Yavaşça karıştırarak 5 dakika pişirin. Ocağın altını açıp orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon tuzunu ve limon suyunu ekleyin. Bu arada oluşan köpükleri almayı ihmal etmeyin. Kıvamını kontrol etmek için çay tabağına bir kaşık reçelin suyundan koyup kontrol edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Elif'in Mutfağı / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri