Açıkçası pastanelere uzun zamandır gitmiyorum. Evde kendi pastamı yapıyorum gerçekten de güzel oluyorlar. Şimdi sizlere harika bir pasta tarifi vereceğim. Eminim Sizde bu pasta tarifine çok bayılacaksınız. Ayrıntılı bir şekilde yapımını sizler için derledim..
KARAORMAN PASTASI MALZEMELERİ
- 200 gr vişne.
- 200 gr bitter çikolata(rendelenecek)
Kreması için malzemeler
- 2 paket kremşanti. (toz)
- 2 çay bardağıyla soğuk süt.
Pandispanya için malzemeler
- 1 su bardağıyla şeker.
- 1 su bardağıyla un.
- 2 yemek kaşığıyla nişasta.
- 1 çay kaşığıyla kabartma tozu.
- 2 yemek kaşığıyla kakao.
- 1 çay bardağıyla süt.
- Silme çay kaşığıyla tuz.
- 1 tane yumurta.
- 2 tane yumurtanın beyazı.
- 120 gr tereyağı.
HAZIRLANIŞI
Pandispanyayı hazırlamaya başlayalım. Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayalım. Derin bir kabın içine şekeri, unu, kabartma tozunu, nişastayı, kakaoyu ve tuzu alalım ve karıştıralım. Daha sonra sütü, yumurta beyazı ve yumurtayı ayrı bir kapta çırpalım. Tereyağını kuru malzemelerimizle harmanlayalım ve iyice karıştıralım. Bu işlemi mikser yardımıyla yapalım. Daha sonra karışıma sütlü karışıma ekleyelim ve çırpalım. Karışımı 4-5 dakika kadar pürüzsüz kıvam alana dek çırpalım. 18 cm yuvarlak kek kalıbını yağlayalım ve hafif unlayalım. Harcı içine dökelim ve 30 dakika kadar kapağını açmadan pişirelim. Pişen kekimiz oda sıcaklığına geldiğinde 3 eş kat olarak düzgün şekilde keselim.
Krem şantimizi hazırlamak için toz karışımı soğuk sütle çırpalım ve yoğun bir kıvam elde edelim. Katlara ayırdığımız keki tabanına yerleştirelim ve üzerine kremşantiyi spatula yardımıyla sürelim. Ayıkladığımız ve suyunu süzdüğümüz vişneleri yerleştirelim. Orta katın bir üstüne ilk kat gibi hazırlayalım ve en üst kata kremşantiyi sürelim. Pastanın yan kısımlarına ise spatula yardımıyla sürelim. Kapladığımız pastanın tüm yüzeyini rendelediğimiz çikolata ile kaplayalım ve isterseniz üstüne vişne koyalım. Süsleyelim.
Pastamız servise hazır. Afiyet olsun.