Uzun zamandır kurabiye tarifi paylaşmamışım. Çocuklar tatilken yapayım bugün dedim. Zaten yapımı çok pratik 15 dakikada yazırlayıp fırına koyabiliyorum beni uğraştırmıyor. Bizde kapış kapış gidiyor:)
Evi mis gibi kurabiye sarıp damaklarında şenlik uyandırsın istiyorsanız vakit kaybetmeden bu tarifi deneyin derim.
Eminim sizin de hoşunuza gidecek bu tarif...
Unutmadan kullandığım kalıp zuccaciyelerde bile rahatlıkla bulacağınız bir kalıp.Pasta malzemeleri satan bir dükkan almıştım ben. Tırtıl kurabiye kalıbı deseniz bilirler.
TIRTIL KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 12 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Not: Eğer kakaolu yapmak isterseniz 2 yemek kaşığını kakao koyup 10 yemek kaşığı un ekleyin. Ben bazen yarısını kakaolu yarısını sade de yapıyorum artık size kalmış.
TIRTIL KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını karıştırma kabına alın. Diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak kıvamda ancak ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
✔️ Kurabiye hamurumuzu 10 dakika dinlendirin.
✔️ Pastanelerde satılan tırtıl kurabiye kalıbı ile şekil verip parmak boyutunda kesin.
✔️ 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirin. Dikkat edin yanmasın acı bir tadı olur.
✔️ Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerileri
Dilerseniz uç kısmını eritilmiş çikolataya batırıp daha sonra hindistan cevizi ya da antep fıstığı tozuna bulayabilirsiniz. Çok hoş bir görüntüsü olur.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.