Tepsinin Dibini Görmek Garanti! 10 Dakikada Hazırlanan Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi

Börek, Türk Mutfağının sevilen hamur işlerindendir. Bugün sizlere 7'den 77'ye herkesin severek yediği yalancı su böreğini paylaşacağız. 10 dakikada hazırlayıp fırınlayabilir, çayla sofralanızı şenlendirebilirsiniz. İşte o lezzetin tam tarifi...

Su böreği, Konya Mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Davetlerde, özel günlerde, bayramlarda sini sini yapılır. Konya usulünde peynirlisi olmaz su böreğinin. Yağlı kıymadan yapılan böreğin tadına doyum olmaz. Erzurum su böreği de efsanedir. Daha kalın olup peynirle hazırlanır. İkisini de çok hem de çok severim.

Tabi elde açmak her zaman mümkün olmuyor. Canınız su böreği çektiğinde şipşak hazır yufkadan hazırlayabileceğiniz su böreği ile nefsinizi köreltebilirsiniz :)

Ben sık sık yapıyorum. Siz de denemek isterseniz tam ölçülü tarife geçelim hemen.

YALANCI SU BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 6 adet yufka

Sosu için;

  • 2.5 su bardağı ev yoğurdu (süzme yoğurt kullanacaksanız sulandırıp kullanın
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 5 çay bardağı süt

Arası için

  • 400 gr beyaz peynir
  • 6-7 dal maydanoz

Üzeri için;

  • 1 yumurta
  • Susam, çörekotu
  • Tereyağ

YALANCI SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle sosunu hazırlayalım. Derin bir kaseye yoğurdu, sıvı yağı, yumurtanın birini alıp güzelce çırpın.

✔️ İç harcını hazırlayalım. Peyniri bir kaseye alıp çatalla ezin. İncekıyılmış maydanozla karıştırıp kenara alın.

✔️ Fırın tepsisini tereyağ ile yağlayın. Yufkalardan birini tabanına büzüştürerek yayın.

✔️ İkinci yukayı yoğurtlu sosa batırıp her tarafını harca bulayıp tepsiye yine büzerek yerleştirin. Aynı şekilde 3.yufkayı da yerleştirin. Dilerseniz sosu kaşıkla da sürebiliriniz hangisin kolayınıza giderse...

✔️ Hazırladığınız peynirli harcı 3.katın üzerine her yerine eşit olacak şekilde yayın.

✔️ Diğer 2 katı da aynı şekilde sosa batırıp tek tek yerleştirin.

✔️ Kalan bir adet yufkayı böreklerin üzerine büzüştürerek kuru kuru yerleştirin.

✔️ Eğer kalan sosunuzdan varsa ona 2.yumurtayı kırıp karıştırın ve böreklerinüzerine fırçayla sürün.

✔️ Böreği kare kare dilimleyin. Üzerlerine çörekotu ve susam serpin. Ara ara çay kaşığı büyüklüğünde tereyağları yerleştirin.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri