Tencerede Yağ Çekmeyen Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan kebabı, Türk Mutfağının en sevilen lezzetlerinden. Akşama ne yapsam diyenlere çok pratik hızlıca yapıp hazırlanabilecek enfes bir tarif vereceğiz. Hem sağlıklı hem lezzetli bu tarifi mutlaka deneyin.Buyrun size lokum gibi tencerede patlıcan kebabının püf noktaları...

Tencerede yapılan patlıcan kebabı kendine hayran bırakacak cinsten bir lezzet. Efsane oluyor, üstelik çok pratik. Patlıcanlar kızartılmadığı için ön işlem de gerekmiyor. Köfteniz hazırsa şipşak hazırlanıp ocağa koyulabiliyor. Yapmayı da yemeği de çok seviyorum bu kebabı.

Siz de denemek isterseniz işte detaylı tarifi...

TENCEREDE PATLICAN KEBABI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 2 adet biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı su

Köftesi için;

  • 500 gr kuzu kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

TENCEREDE PATLICAN KEBABININ YAPILIŞI

✔️ Köfteyi hazırlayalım. Kuru soğanı minik minik doğrayın. Çok küçük olmasına özen gösterin. Bir kapta kıymayı, soğanı, rendelenmiş sarımsağı, tuzu ve karabiberi 10 dakika güzelce yoğurun. Köftenin macun kıvamına gelecek iyice malzemeler özdeşleşecektir. Üzerini streç filmle kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen köfte her zaman daha lezzetli oluyor.

✔️ Patlıcanları hazırlayalım. Patlıcanları alacalı soyun. Sap kısmını koparmayın. Ortadan ikiye bölün. Tam ortalarınıdan (yatay olarak açıp uca doğru kesmeyin. Bu şekilde ortalarına köfte koyacağız sonradan. Patlıcanları 1 tatlı kaşığı tuz koyduğunuz derin bir kapta 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp yıkayıp kenara alın. Dinlenen köfteleren cevizden biraz büyük parçalar koparıp parlıcanların o kestiğiniz kısmına köfteleri yerleştirin.

✔️ Sosu hazırlayalım. Derin bir tencereye tereyağını alın. Yağ eriyince piyazlık doğradığınız soğanı ekleyip 1 dakika soteleyin. Salçayı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Soğuk suyu da ekleyip 5 dakika kaynattıktan sonra köfteli patlıcanları yerleştirin. İri doğranmış sivri biberleri ve kabuğu soyulmuş ve küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca ocağın altını en kısık ateşe alıp 1.5 saat pişirin. Ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Lokum gibi yemeğiniz hazır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri