Fırınım bozuldu keki nasıl pişirebilirim? İşte tencerede kek nasıl yapılır?

Yumuşacık kek, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Hemen hemen her damak tadına hitap eder. Bugün sizlere kalıbım yok, fırınım bozuk, bugün kek yapamam bahanelerini rafa kaldırtacak bir tarifimiz var! Tencerede de sanki kalıp kullanmış gibi muhteşem kekler yapmak isterseniz buyrun tarifimize...

Bazen evdeki fırın bozulabiliyor, bazen de öğrenci evlerinde fırın olmayıp da canı kek çekenler olabiliyor değil mi:) İşte artık herkes her daim kek yapabilecek. Bu keki yapmak için yapışmaz teflon bir tencere gerekiyor. Bir kaç püf noktasına dikkat ederseniz tabanı kesinlikle yanmıyor.Ortalama 45 dakika sonra mis gibi kekinizi yerken hayret etmek serbest!

TENCEREDE KALIP KEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

  1. Tencerenin tabanını ve yanlarını güzelce tereyağı ile yağlayın. Un döküp fazla unu silkeyelin.
  2. Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
  3. Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip el çırpıcısı ile çırpın.
  4. Vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir kıvam elde edin.
  5. Kek hamurunu ikiye bölün. Karışımlardan birine kakao ekleyip karıştırın, 1 yemek kaşığı da süt ekleyip karıştırın. Diğeri sade olarak kalsın.
  6. Tencerenin tam ortasına bir su bardağı yerleştirin.
  7. Bir kepçe sade keki dökün. Üzerine bir kaşık kakaolu karışımdan dökün. Tüm karışımlar bitene kadar aynı şekilde aynı noktadan dökün.
  8. Alüminyum foloyuyu 3 kat olacak şekilde tencerenin tabanına göre katlayın.
  9. En büyük ocağı açıp kısık ateşe alın. Üzerine folyoyou koyun ve tencereyi yerleştirin.
  10. Üzerine kapak kapatmayın. Temiz bir mutfak bezi örtün.
  11. Yaklaşık 45-50 dakika kontrollü pişirin.
  12. Kekin ortasındaki bardağı çıkarın. Bir servis tabağına ters çevirin.

Afiyet Olsun!

Not: Eğer cam ocakta yapacaksanız en kısık ateşte folyosuz yapabilirsiniz.

Yazar: Şenel Özkurt

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri