Bazen evdeki fırın bozulabiliyor, bazen de öğrenci evlerinde fırın olmayıp da canı kek çekenler olabiliyor değil mi:) İşte artık herkes her daim kek yapabilecek. Bu keki yapmak için yapışmaz teflon bir tencere gerekiyor. Bir kaç püf noktasına dikkat ederseniz tabanı kesinlikle yanmıyor.Ortalama 45 dakika sonra mis gibi kekinizi yerken hayret etmek serbest!
TENCEREDE KALIP KEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
- Tencerenin tabanını ve yanlarını güzelce tereyağı ile yağlayın. Un döküp fazla unu silkeyelin.
- Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
- Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip el çırpıcısı ile çırpın.
- Vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir kıvam elde edin.
- Kek hamurunu ikiye bölün. Karışımlardan birine kakao ekleyip karıştırın, 1 yemek kaşığı da süt ekleyip karıştırın. Diğeri sade olarak kalsın.
- Tencerenin tam ortasına bir su bardağı yerleştirin.
- Bir kepçe sade keki dökün. Üzerine bir kaşık kakaolu karışımdan dökün. Tüm karışımlar bitene kadar aynı şekilde aynı noktadan dökün.
- Alüminyum foloyuyu 3 kat olacak şekilde tencerenin tabanına göre katlayın.
- En büyük ocağı açıp kısık ateşe alın. Üzerine folyoyou koyun ve tencereyi yerleştirin.
- Üzerine kapak kapatmayın. Temiz bir mutfak bezi örtün.
- Yaklaşık 45-50 dakika kontrollü pişirin.
- Kekin ortasındaki bardağı çıkarın. Bir servis tabağına ters çevirin.
Afiyet Olsun!
Not: Eğer cam ocakta yapacaksanız en kısık ateşte folyosuz yapabilirsiniz.
Yazar: Şenel Özkurt