Bizim ev kurabiyesiz kalmaz. Biri bitince diğeri mutlaka eklenir. Pişmaniye kurabiye de yapmasını da yemesini de en sevdiğim lezzetlerden biri. Ara ara mutlaka yapıyorum. Çay hazır olana kadar bile yapıyorum çok pratik.
Mis gibi kurabiye kokusu evi sardımı mutfağa koşan geliyor. Bu lezzeti de bize yemek düşüyor.
Siz değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek ister diye paylaşmak istedim.
Buyrun damak çatlatan pişmaniye kurabiye tarifi...
PİŞMANİYE KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr tereyağI (Oda sıcıklığında yumuşamış olacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Alabildiğine un
Bulamak için:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı pudra şekeri
PİŞMANİYE KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Tercihen cam derin bir kaba tereyağını alın. Pudra şekerini ve nişastayı da ekleyip krema kıvamına gelene kadar elinizle karıştırın.
✔️ Sıvı yağı ve hindistan cevizini ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️170 derecede tam kızarmadan (beyaz kalacak) pişmesini sağlayın.
✔️ Bir kaseye pudra şekerini ve hindistan cevizini koyup karıştırın.
✔️ Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz karışıma bulayın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.