İRMİKLİ TOPLAR İÇİN MALZEMELER
- 3 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- 1 su bardağı hindistan cevizi
İRMİKLİ TOPLARIN YAPILIŞI
- Tencereye sütü ekleyin. Üzerine irmiği, toz şekeri de ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
- Kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın.
- Ilıdıktan sonra 1 paket toz kremşantiyi ekleyip çırpın.
- Buzdolabında en az 1 saat bekletirseniz daha iyi olur.
- Çok az su yada sütü küçük bi kaseye koyun.
- Başka bir kaseye hindistan cevizini koyun.
- Elinizi önce suya batırıp, irmikli karışımdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın. Hindistan cevizine her tarafını bulayın.
- Tüm irmikli toplar bitince hemen tüketmeyecekseniz streç filme sarıp dolapta bekletin.
- Afiyet olsun.