Tek lokmalık tarifler: İrmikli toplar

Çayın kahvenin yanına hafif bir tatlı yapmak ister misiniz? Oldukça pratik ve lezzetli irmikli toplar yaparak sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

İRMİKLİ TOPLAR İÇİN MALZEMELER

  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

İRMİKLİ TOPLARIN YAPILIŞI

  1. Tencereye sütü ekleyin. Üzerine irmiği, toz şekeri de ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  2. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
  3. Kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın.
  4. Ilıdıktan sonra 1 paket toz kremşantiyi ekleyip çırpın.
  5. Buzdolabında en az 1 saat bekletirseniz daha iyi olur.  
  6. Çok az su yada sütü küçük bi kaseye koyun. 
  7. Başka bir kaseye hindistan cevizini koyun.
  8. Elinizi önce suya batırıp, irmikli karışımdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın. Hindistan cevizine her tarafını bulayın.
  9. Tüm irmikli toplar bitince hemen tüketmeyecekseniz streç filme sarıp dolapta bekletin. 
  10. Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri