ÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ TOPLAR İÇİN MALZEMELER
- 2 paket petibör bisküvi (Toplam 300 gr)
- 100 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı pudra şekeri (Tatlı seviyorsanız ekleyin, normalde çikolataya batırıldığı için gerek kalmıyor)
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı soğuk süt
Kaplamak için;
- 80 gr sütlü çikolata
ÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ TOPLARIN HAZIRLANIŞI
- Derin bir kaba bisküvileri iri parçalar halinde kırın.
- Tereyağını küçük bir tavada eritin. (Kızartmayın)
- Tereyağı ılıyınca diğer malzemelerle birlikte harmanlayın.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
- Bermari usulu çikolatanızı eritin. Bunun için ısıya dayanıklı bir kabı çaydanlığın üzerine koyarak pratik bir şekilde yapabilrisiniz.
- Her bir bir bisküvili topun sadece bir yüzünü çikolataya batırıp servis tabağına alın.
- Dilerseniz antep fıstığı tozu, hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
- Bisküvili topların üzerlerine kürdan batırarak şık bir görüntü elde edebilirsiniz.