Malzemelerinizi hazırlayıp düşünmeden hazırlayacağınız bir tatlı tarifi vereceğiz. Lezzet garantili gerçekten. Tadına bakıp beğenmeyen kimse olmadı. Her defasında keşke iki ölçü yapsaydımm dedirtiyor:)
Buyrun kolları sıvamaya...
ÇİLEKLİ MAGNOLİA İÇİN MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 3 çorba kaşığı mısır nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket bebe bisküvisi (Ya da evdeki farklı bir bisküvide olur)
- Çilek
- 1 kutu süt kreması (200 ml)
ÇİLEKLİ MAGNOLİA'NIN YAPILIŞI
- Tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu ve yumurta sarısını ekleyin.
- Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.(Kaynadıktan sonra 5 dk pişirmeniz yeterli)
- Ocaktan aldığınız muhallebinin üzeri kabuklanmaması için ara ara karıştırın.
- Diğer taraftan bisküviyi rondoda çekin.
- Muhallebi ılıdıktan sonra kremayı ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
- Çilekleri yıkayıp ince ince doğrayın.
- Magnolia için tek porsiyonluk kaplarınıza (Su bardağı da olur) 2 yemek kaşığı kadar çekilmiş bisküviyi yerleştirin. Yanlarına dilimlediğiniz çilekleri koyun.
- Muhallebiden dökün.
- İsterseniz araya muz dilimleri de koyabilirsiniz. (Yani bi kat muhallebi bi kat muz dilimi bi kat muhallebi şeklinde daha da lezzetli olur)
- En üstünü tekrar çekilmiş bisküvi ile kaplayın.
- Çilekle süsleyip buzdolabında tercihen en az 1 saat bekletip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Not: Çileğiniz yoksa muz ile de hazırlayabilirsiniz.