Buzdolabında Görünce Gözlerden Gülücük Fışkırtacak Lezzet! Damak Çatlatan Porsiyonluk Çilekli Magnolia Tarifi

Sütlü tatlılar yaz aylarında daha çok tercih ediliyor. Hafif ve lezzetli oluyorlar. Bugün sizlere yine dillere destan bir sütlü tarifimiz var. Yapımı da oldukça pratik. İşte size çilekli magnolia tarifi

Malzemelerinizi hazırlayıp düşünmeden hazırlayacağınız bir tatlı tarifi vereceğiz. Lezzet garantili gerçekten. Tadına bakıp beğenmeyen kimse olmadı. Her defasında keşke iki ölçü yapsaydımm dedirtiyor:)

Buyrun kolları sıvamaya...

ÇİLEKLİ MAGNOLİA İÇİN MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 çorba kaşığı mısır nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket bebe bisküvisi (Ya da evdeki farklı bir bisküvide olur)
  • Çilek
  • 1 kutu süt kreması (200 ml)

ÇİLEKLİ MAGNOLİA'NIN YAPILIŞI

  1. Tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu ve yumurta sarısını ekleyin.
  2. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.(Kaynadıktan sonra 5 dk pişirmeniz yeterli)
  3. Ocaktan aldığınız muhallebinin üzeri kabuklanmaması için ara ara karıştırın.
  4. Diğer taraftan bisküviyi rondoda çekin.
  5. Muhallebi ılıdıktan sonra kremayı ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
  6. Çilekleri yıkayıp ince ince doğrayın.
  7. Magnolia için tek porsiyonluk kaplarınıza (Su bardağı da olur) 2 yemek kaşığı kadar çekilmiş bisküviyi yerleştirin. Yanlarına dilimlediğiniz çilekleri koyun.
  8. Muhallebiden dökün.
  9. İsterseniz araya muz dilimleri de koyabilirsiniz. (Yani bi kat muhallebi bi kat muz dilimi bi kat muhallebi şeklinde daha da lezzetli olur)
  10. En üstünü tekrar çekilmiş bisküvi ile kaplayın.
  11. Çilekle süsleyip buzdolabında tercihen en az 1 saat bekletip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Not: Çileğiniz yoksa muz ile de hazırlayabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri