İmam bayıldı ve karnıyarıkın yeni nesil türevlerinden olan sandallar hem görüntü olarak, hem de porsiyon olarak kolayca servis edildiği için çok fazla tercih edilmeye başladı. Bugün sizlere patates ve tavuk ile yapalan güzel bir lezzetin tarifini sunacağız. İmkanı olan en kısa zamanda denesin. Hem yapması kolay hem de görsel olarak çok albenili duruyor. Tabiki lezzetide tam yerinde. İşte patatesli tavuklu sandal tarifi
MALZEMELER
• 3 adet orta boy patates
• 500 g (2 adet) tavuk göğsü
• 150 g (1 su bardağı) rendelenmiş kaşar peynir
• 10 g (1 yemek kaşığı) domates salçası
• 1 adet orta boy soğan
• 1 diş sarımsak
• 10 g (1 tatlı kaşığı) kekik
• 10 g (1 tatlı kaşığı) tuz
• 10 g (1 tatlı kaşığı) karabiber
• 10 g (1 tatlı kaşığı) kırmızı toz biber
• 60 ml (4 yemek kaşığı) sıvı yağ
Patatesleri kızartmak için:
• 720 ml (3 su bardağı) Sıvı yağ
YAPILIŞI:
1. Soğanı ve sarımsağı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
2. Küçük küçük küp şeklinde doğranmış tavukları da ekleyerek kavurmaya devam edin.
3. Tavuklar suyunu çektikten sonra salça, tuz, kekik, karabiber ilave ederek ocağın altını kapatın.
4. Patatesleri soyduktan sonra dikey olarak ikiye bölün ve kaşık yardımıyla içini oyun.
5. Kızgın yağda patatesleri kızartın ve bir tepsiye alın. Üzerlerine bir tutam tuz serpin.
6. Kızarmış patateslerin içine hazırlanan tavuklu harçtan koyduktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynir ve toz kırmızı biber serpin.
7. Patates sandallarını 220 derecelik fırında 15 dakika kadar kızartın.
Afiyet Olsun...
Yazar: Lezzeti Nefis