5 kişilik malzeme listesi :
- 800 gr tavuk göğüs
- 500 gr ıspanak
Beşamel için :
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 su bardağı süt
- 3 diş sarımsak
- 50 gr kaşar
Terbiyesi için :
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım fincan sıvı yağı veya zeytin yağ
- Varsa soğan suyu
- Yarım kaşık domates suyu
- 1 yemek kaşığı tuz
- Kara biber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber
Yapılışı :
Öncelikle 800 gram tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Terbiyesi için, 1 yemek kaşığı yoğurt, yarım fincan sıvı yağı veya zeytin yağı, varsa soğan suyu, yarım kaşık domates suyu, 1 yemek kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber ekleyin ve karıştırın. Karışım üzerine tavukları ilave edin. Homojen bir karışım olana dek karıştırın. Daha sonra buzdolabına kaldırın. Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın. Doğranan ıspanakları bir tencere içerisine alın. Üzerine tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve ıspanakları pişirin. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar karıştırıp pişirin. Yüksek ateşteki ocak üzerinde bir tencere içerisinde sıvıyağı ısıtın.
Tencere içerisinde hazırlanan tavukları atıp mühürleyin. Mühürlene tavukların altını kapatın. Yemeğin hazırlanacağı tencere içerisine 1 yemek kaşığı un koyun. Rengi değişene kadar kavurun. Un hafif akışkan bir kıvam alana kadar yağ ekleyin. Un ile yağı karışınca üzerine 1 su bardağı süt ekleyip karıştırın. Hazırlanan ıspanakları bir kase içerisinde karıştırarak pişirin. Ispanağın suyu yeterli olmazsa süt ilavesi yapın. Ispanağı çok akışkan yada çok katı olmayan bir kıvamda hazırlayın. Ispanak üzerine tavuklu harçtan ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun.